zondag 7 december 2014

Ander woord voor prepper ....

Ik vind het verschrikkelijk om te zien, maar meer en meer mensen worden gedwongen om hun levensstijl compleet om te gooien. Lonen gaan omlaag, kosten gaan omhoog, of er vallen gedwongen ontslagen waardoor je noodgedwongen je koophuis moet opeten voordat je ergens recht op hebt.

Als je rekeningen niet kunt betalen worden ze enkel maar duurder door de incassobureaus die ze inschakelen. En zo raakt een groot deel van de bevolking steeds dieper in de problemen.

Toch merk ik steeds meer dat bij velen de ogen langzaamaan open gaan en dat ze ook stappen ondernemen. Stel dat dit uitvalt, of dat ik die rekening niet kan betalen, en het wordt winter.

Steeds vaker worden geboekte vakanties geannuleerd omdat e het geld wel beter kunnen gebruiken, stoppen met roken, want het is te duur. groenten en aardappelen bij de boer omdat het goedkoper en gezonder is.

En in plaats van elke dag, of dagelijks naar de supermarkt, 1x per maand...

Als nood een houtkachel in huis, water in vaten...

Maar nee! het zijn geen preppers!

Helaas zie ik ook andere gevallen waarbij de nood erg hoog is, maar er niet wordt nagedacht over de oplossingen... Dat gezin komt straks waarschijnlijk op straat te staan met een beetje pech. Wij hebben ze al een samengesteld voedselpakket uit onze eigen voorraad geschonken, en kunnen heel goedkoop een goede 4 persoons caravan regelen voor ze, die ze op een later tijdstip mogen betalen.

Ces't la vie, is hun credo, we zien wel. overal wel een oplossing voor. Hopelijk redden ze het, en mogen ze hun huis behouden.

En nee, DAT zijn geen preppers.

Maar zodra ik enigszins dit woord in de mond neem, is het gesprek al eigenlijk afgelopen. *BAM* stempel d'r op, spoort niet!

Ik heb onlangs een heel fijn gesprek gehad met een stel kennissen, en dit taboewoord niet laten vallen, maar netjes omheen geluld zeg maar. Dan ben je ineens verstandig, en snappen ze het helemaal. Gelukkig maar, want dat is het uiteindelijke doel, om bij hen ook de ogen te openen.

Kortom, hoe minder dat je er voor zorgt dat men een stempel op je voorhoofd kan drukken, des te beter kun je het gesprek aan en bewustzijn creƫren.

Voor een prepper best frustrerend om alles om je heen zo neer te zien gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten